Minicollege pelgrim- en getijdenboek

29 Jan 2016
Intermedi-Art, Seizoenen van het Leven, getijden- en pelgrimsboek

Minicollege over Seizoenen van het Leven door Sytske Zwart en Theo van Stiphout van Intermedi-Art in Nijmegen. Dinsdag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur bij voldoende animo. Prijs: 24,95 euro (inclusief boek ter waarde van 19,95). Voor twee personen en één boek geldt de prijs van 34,95 euro. Aanmelden: dg.nl/club*.

DGclub houdt een minicollege bij Intermedi-Art in het teken van getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven.
“We worden pas echt onszelf als we ons leven samen met anderen op een positieve manier invullen”, schrijft Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen in Seizoenen van het Leven. Zijn naam prijkt tussen de 75 auteurs die een bijdrage leverden aan dit eigentijdse getijdenboek, uitgegeven door Theo van Stiphout en Sytske Zwart van de Nijmeegse galerie Intermedi-Art. Het is rijkelijk voorzien van fraaie afbeeldingen gemaakt door gerenommeerde kunstenaars en geïnspireerd op de bekende getijdenboeken Les Belles Heures en Les Très Riches Heures uit de vijftiende eeuw. Bekend door de illustraties van de Nijmeegse miniatuurschilders De Gebroeders Van Limburg. “In dit getijdenboek staan teksten voor iedere dag, gerubriceerd per maand. Het zijn levenservaringen en gedachten van anderen, waar je als lezer iets mee kunt”, licht Sytske Zwart toe.
In samenwerking met DGclub biedt Intermedi-Art het arrangement Seizoenen van het Leven. De deelnemers worden ontvangen met een kop koffie of thee. Vervolgens geven Sytske Zwart en Theo van Stiphout een mini-college in hun intieme galerie in de Pater Brugmanstraat in Nijmegen. Te midden van de originele kunstwerken die in het boek staan. Eén van de beeldend kunstenaars wier werk het boek Seizoenen van het Leven siert is Marjoke Schulten. Schulten vertelt hoe haar miniaturen tot stand kwamen. Haar kleurrijke hoogdrukprenten hebben een blijmoedige uitstraling. Meisjes met herten, konijnen en mussen. Vliegeniers, vlinders, zeppelins; ze zijn allemaal op avontuur.
“De teksten en beelden nopen tot nadenken en daar gaan we op een ontspannen manier over bomen met de deelnemers”, zegt Theo van Stiphout, die zelf ook een tekst aan het boek leverde. Een verhaal over zijn oom Adri, die geen opzienbarend leven leidde, maar uitermate goed gemutst was. Wat was zijn geheim? “Hoe te leven, is een vraag die bij velen leeft. Vooral in deze tijd van ontkerkelijking. Dit boek is een handreiking.” De deelnemers krijgen het boek mee naar huis, zodat zij zich iedere dag van de week kunnen warmen aan de inspirerende teksten en de prachtige beelden. Dit voor de prijs van 24,95 euro. Voor twee personen en één boek geldt de prijs van 34,95 euro.

* Als de link niet werkt: http://www.gelderlander.nl/dgclub